Čović i Horozićeva na EP
Bez Alića na ovom EP

Barcelona domaćin EP

Čović i Horozićeva na EP

M. Maksimović

Na jubilarnom 20. Evropskom atletskom prvenstvu, koje će se od 27. jula do 01. avgusta ove godine održati u Barceloni, bh. atletiku predstavljaće Nedim Čović (100m i 200m) i Jasna Horozić (400m).

Ovo dvoje atletičara je u posljednje vrijeme pokazalo odličnu formu, posebno Čović, koji se istakao postavljanjem državnih rekorda na 100m (10.42) i 200m (21.05). U prvom planu je njegov nastup na 100m, a ako okolnosti to dozvole Čović, će se ogledati sa najboljim evropskim sprinterima i na 200m.

Od Jasne Horozić se očekuje da u jakoj konkurenciji, pokuša popraviti svoj najbolji rezultat i još više se približiti svom velikom cilju, državnom rekordu na 400m. Uz navedene atletičare u Barseloni će biti i njihovi treneri Mehmed Lokmić i Halid Gazibegović.

Na poziv predsjednika Hansjörg Wirza i generalnog direktora Evropske Atletike Christiana Milza, evropskoj atletskoj porodici na najznačajnjem okupljanju, pridružiće se i predsjednik Osman Puškar i generalni sekretar Milan Pedalo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.