Dalilah Muhammad oborila svjetski rekord na 400 metara s preponama

Zlato za Amerikanku i najbolje vrijeme ikad

Dalilah Muhammad oborila svjetski rekord na 400 metara s preponama

M. Šljivak

Amerikanka Dalilah Muhammad oborila je svjetski rekord u finalu trke 400  metara s preponama na Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Muhammad je uspjela da dođe do zlata s vremenom 52.16, te je tako postavila novi svjetski rekord, kojeg je također ona držala.

Prethodno je sjajna Amerikanka u julu ove godine istričala ovu dionicu za 52.20, a danas je dodatno poboljšala svoje vrijeme

Slavlje Amerikanki uvećala je i Sydney McLaughlin koja je kroz cilj prošla kao druga s vremenom 52.23, što je je lični rekord.

Bronzanu medalju danas je osvojila Jamajčanka Rushell Clayton koja je ostala daleko iza pobjedničkog dua sa vremenom 53.47.

Top Komentari

andi
Allahu Akber,Maša Allah,ide djevojka kao na rošulama,gledao sam,razvalila je stvarno.
15 1
GMOKokosh
Dobra picka
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti