Danas ekipno prvenstvo u atletici
Najbolji bh atletičar – Alić Hamza

Tuzla

Danas ekipno prvenstvo u atletici

M. Skaka

Danas od 17 sati, na stadionu „Tušanj“ u Tuzli će se održati ekipno prvenstvo BiH za seniore i seniorke u atletici. Organizator ove manifestacije je AS BiH, a tehnički organizator AK „Sloboda-Tehnograd“.

Učešće na takmičenju će uzeti oko stotinu najboljih seniora i seniorki iz deset ekipa u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

U muškoj konkurenciji za titulu prvaka će se boriti: AK „Sarajevo“, AK „Glasinac“, AK „Zenica“, AK „Borac“ i AK „Sloboda-Tehnograd“. Ekipa AK „Zenica“ je predvođena najboljim atletičarom BiH, bacačom kugle Hamzom Alićem.

Za titulu prvaka u ženskoj konkurenciji će se boriti: AK „Doboj“, AK „Borac“, AK „Glasinac“, AK „Sarajevo“ i AK „Sloboda-Tehnograd“. Najbolja bosanskohercegovačka atletičarka tamnoputa Lucija Kimani će predvoditi ekipu AK „Borac“ iz Banja Luke.

Potrebno je naglasiti da titule u obadvije konkurenciji brani AK „Borac“ iz Banja Luke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti