Darija Klišina želi Tokio što prije zaboraviti

Stradao mišić

Darija Klišina želi Tokio što prije zaboraviti

Edmir Škorić

Ruska atletičarka Darija Klišina napustila je olimpijski stadion u indvalidskim kolicima.

Zgodna Ruskinja nije uspjela da završi nastup u skoku u dalj, a kasnije se ispostavilo da joj je mišić u potpunosti stradao i da je riječ o teškoj povredi, zbog čega je u indvalidskim kolicima napustila stadion.

Dvostruka evropska prvakinja trebala je da se bori za olimpijske medalje u Tokiju. U Rio de Janeiru je bila tek deveta, u Londonu nije ni igrala, pa je imala velika očekivanja od Tokija.

"Ljekar našeg tima, Maxim Wieliczko, pogledao je skener i otkrio da je jedan mišić na stražnjoj strani bedra potpuno razderan. Nije potrebna nikakva operacija, nozi je potreban odmor od dvije sedmice", kazala je.

Nije stoga nastupala u finalu skoka u dalj za žene koje se održalo u srijedu u jutarnjim satima. Nakon velike borbe pobijedila ga je Njemica Malaika Mihambo koja je u posljednjem pokušaju skočila tačno 7 metara. Srebro je osvojila Amerikanka Brittney Reese s rezultatom 6,97 m, ispred nigerijske atletičarke Ese Brumea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti