Detektori metala duž maratonske staze na SP-u u Moskvi

Nakon bombaškog napada u Bostonu

Detektori metala duž maratonske staze na SP-u u Moskvi

A. Haznadarević
Teme:

Detektori za metal bit će postavljeni duž maratonske staze na Svjetskom atletskom prvenstvu u Moskvi, u avgustu, najavili su danas organizatori SP-a. 

Pojačane mjere osiguranja uslijedile su poslije bombaškog napada koji je 15. aprila na Bostonskom maratonu usmrtio troje, a ozlijedio više od 180 ljudi. 

 

"To nam je definitivno izazvalo još jaču glavobolju", rekao je predsjednik Ruske atletske federacije Valentin Balahničov, odgovarajući na pitanje vezano za eksploziju u Bostonu. 

 

On je naglasio da će sigurnost svakako biti pojačana nakon bombaških napada na Bostonskom maratonu. 

 

"Sigurnost će biti pojačana nakon onoga što se dogodilo u Bostonu. Aerodromi, hoteli, transportni sistem, generalno, mjesta s velikim brojem ljudi, uvijek su ranjiva", rekao je Balahničov, prenio je Tanjug.

 

Balahničov je ponovio da će svjetsko prvenstvo u Moskvi imati "tri nivoa sigurnosti". 

 

"Maraton očigledno mora biti dodatno osiguran, ne samo zbog maratonaca, već i zbog gledatelja duž staze", rekao je Balahničov. 

 

Staza utrke na 42,1 kilometara prolazit će pored moskovskih znamenitosti, kao što je Kremlj, a završit će na Lužnjiki stadionu. 

 

"Jedini način da garantujemo sigurnost svima koji budu željeli pratiti utrku bit će postavljanje detektora za metal duž čitave staze", rekao je Balahničov. 

 

Svjetsko atletsko prvenstvo održat će se u Moskvi od 10. do 18. avgusta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.