Dibaba odustala od 5.000 metara

Dibaba odustala od 5.000 metara

Olimpijska pobjednica Tirunesh Dibaba iz Etiopije morala je zbog povrede da se povuče iz kvalifikacione utrke na 5.000 metara na Svjetskom atletskom prvenstvu u Berlinu.

Dibaba je na početku prvenstva odustala i od utrke na 10.000 metara, u kojoj je trebala da brani titulu.

Jamajčanin Maurice Smith također je odustao od takmičenja u Berlinu, pošto je zbog povrede butnog mišića u utrci na 100 metara morao da prekine takmičenje u desetoboju.

Doktori su atletičaru odmah poslije utrke bandažirali nogu i odveli ga na detaljne preglede.

Atletičari se u desetoboju takmiče u utrci na 100 metara, skoku udalj, bacanju kugle, skoku uvis, utrci na 400 m, utrci na 110 m s preponama, bacanju diska, skoku s motkom, bacanju koplja i utrci na 1.500 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije