Dobar nastup mladih bh. atletičara

Kup evropskih klupskih prvaka za juniore

Dobar nastup mladih bh. atletičara

Atletičari AK ''Zenica'' i AK ''Sloboda Tehnograd'' nastupili su u subotu na ovogodišnjem Kupu evropskih klupskih šampiona za juniore (Grupa B i C) u italijanskom Rietiju.

Organizatori su odlučili da spoje grupe B i C, tako da je u konkurenciji juniora nastupilo deset, a konkurenciji juniorki 12 klubova. Juniori iz Zenice su osvojili četvrto, a juniorke iz Tuzle šesto mjesto, saopćeno je iz Atletskog saveza BiH.

Osvajanjem prvog mjesta na 200m i 400m istakla se Jasna Horozić, a dobrom plasmanu tuzlanskog kluba doprinijele su članice pobjedničke štafete 4x400m, te Indira Đulović pobjedom na 1.500m, Melika Kasumović osvajanjem drugog mjesta u troskoku i Mladena Petrušić trećim mjestom u skoku uvis.

Najviše bodova za AK ''Zenica'' osvojili su Amel Tuka i Edvin Selimović, pobjedama na 800m, odnosno bacanju diska. Uz njih su se istakli Tarik Bandić, osvajanjem drugog mjesta na 1.500m, Damir Halilagić u troskoku i Dejan Milesunić u bacanju koplja, dok je Osman Junuzović bio treći na 3.000m.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.