Dobar nastup Pezera i Mešića na mitingu u Sloveniji
Pezer i Mešić danas su imali zapažen nastup na mitingu u Sloveniji

Bh.bacači kugle na pobjedničkom postolju

Dobar nastup Pezera i Mešića na mitingu u Sloveniji

D. Kurbegović

Na 19. međunarodnom Atletskom mitingu koji je održan danas, 25. maja u Slovenskoj Bistrici (Slovenija), u disciplini bacanje kugle, nastupili su najbolji bh.bacač kugle Mesud Pezer, te Kemal Mešić.

Mesudov najbolji hitac danas je otišao na dužinu od 20,3 6m što je bilo dovoljno da na ovom mitingu osvoji treće mjesto.

Prvo mjesto danas je zauzeo Filip Mihaljević (21,84 m) iz Hrvatske, a drugo mjesto je pripalo predstavniku dugom Bosne i Hercegovine Kemalu Mešiću (20,41 m).

„Nakon takmičarske pauze od dva mjeseca ovo mi je bio prvi nastup. Još uvijek ulazim u takmičarsku formu, ali bez obzira na tu činjenicu nisam zadovoljan današnjim nastupom na ovom atletskom mitingu.“ kazao je nakon mitinga Mesud Pezer.

Ove sezone očekuje se da Pezer napravi dodatni iskorak i približi se samom vrhu kada su u pitanju svjetski bacači kugle.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti