Dobar rezultat Nedima Čovića

Seniorsko atletsko prvenstvo BiH

Dobar rezultat Nedima Čovića

O. Lekić

Prvog dana takmičenja na Seniorskom prvenstvu Bosne i Hercegovine u atletici  na Olimpijskom stadionu Koševo najbolji rezultat ostvario je sprinter Nedim Čović.

Član AK Sarajevo, koji je prije tri dana  na mitingu u Zenici postavio novi državni redord u utrci na 100 m - 10.51 sek, u  kvalifikacijama je istu dionicu danas pretrčao za 10.56 sekundi. 

Pored Čovića, vrijedan rezultat postavio je i Amel Tuka (AK Zenica), koji je u utrci na 400 m slavio rezultatom 48,82 sek, dok je Aldin Jahić u skoku u dalj (6,85 m), osvojio desetu uzastopnu titulu državnog prvaka.

Kod atletičarki  najuspješnija je bila bh. reprezentativka  Gorana Cvijetić (AK Glasinac Sokolac), osvojivši dvije zlatne medalje u utrkama na 100 m i 400 m s preponama.

Na takmičenju  učestvuje više od 200 najboljih bh. seniora i senorki iz 13 klubova.

U nedjelju, drugog dana, takmičenja počinju u 16.30 sati.

Prije početka Prvenstva u prostoru Olimpijskog muzeja u Zetri održana je Skupština Atletskog saveza BiH, na kojoj su usvojeni  izvještaji  selektora, komesara takmičenja i Nadzornog odbora ASBiH  za prošlu sezonu, te usvojen Program rada i finansijski plan za tekuću godinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.