Doping skandal: Allison Randall treća u nizu

Imamo još jednu atletičarku

Doping skandal: Allison Randall treća u nizu

M. Maksimović

Nakon Asafe Powella i Sherone Simpson, bacačica diska Allison Randall (25) treća je od pet jamajčanskih atletičara koji su bili pozitivni na doping testu nakon nacionalnog prvenstva u maju. Randall, koja je nastupila na OI u Londonu, priznala je u razgovoru za radio stanicu RJR 94 kako je njen nalaz bio pozitivan, međutim branila se kako nikada nije uzela neku nedozvoljenu supstancu.

"Borit ću se dok ne dokažem kako nisam kriva. Nikada nisam uzela nikakva nedozvoljena sredstva. Zaista mi nije jasno što se dogodilo," izjavila je jamajčanska rekorderka sa 61.21 metara.

U nedjelju je objavljeno kako su među dopingiranima bili i bivši svjetski rekorder na 100 metara Asafa Powell, te bivša olimpijska pobjednica Sherone Simpson. Oboje su bili pozitivni na oksilofrin.

Dan nakon što je objavljeno kako su Powell i Simpson bili pozitivni na dopinškoj kontroli, talijanska policija je pretresla njihove hotelske sobe u Lignanu gdje su Powell i Simpson bili na pripremama.

Policija je pritom zaplijenila brojna sredstva, no još uvijek nije poznato radi li se o nedozvoljenim supstancama. Šef policije u Udinama je potvrdio policijski pretres, naglasivši kako za sada nitko nije priveden. Jamajčanski atletičari već se godinama pripremaju u Lignanu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.