Dopingovani jamajčanski sprinteri
Usain Bolt trenirao sa dopingovanima

Dopingovani jamajčanski sprinteri

Dvojica sprintera sa Jamajke, sparing partneri Usaina Bolta, bili su pozitivni na nacionalnom prvenstvu Jamajke, objavile su u ponedeljak svjetske agencije.Saopšteno je da su nedozvoljena sredstva koristili reprezentativci Jamajke Jhoan Blake i Marvin Anderson, koji treniraju sa aktuelnim svetskim rekorderom i olimpijskim šampionom na 100 i 200 metara.

Blake je ove godine ostvario peti rezultat na svijetu na 100 metara sa 9,93 sekunde, a bio je i u štafeti na 400 metara koja je u subotu trijumfovala na atletskom mitingu u Londonu. Ćlan tima 'Racers TC' bio je i Bolt. Anderson je ove sezone zabilježio vrijeme od 10,07 sekundi.

Pored Blakea i Andersona, na doping testu pali su i sprinterka Sherryi-Ann Brooks.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.