Dugogodišnja suspenzija za kenijskog maratanoca

Zbog pozitivnog doping testa

Dugogodišnja suspenzija za kenijskog maratanoca

A. Čaušević

Kenijskom maratoncu Vincentu Kipsegechi Yatoru izrečena je dugogodišnja suspenzija jer je bio pozitivan na doping testu, objavila je Jedinica za integritet u atletici. 

Ovaj 30-godišnjak je pao na dopinškoj kontroli nakon Gold Coast maratona u julu prošle godine. Tada je uzimao zabranjene supstance poput prednizona, prednizolona i metabolite testosterona.

Kipsegechi Yator se branio kako prisutnost prednizona i prednizolona posljedica upotrebe lijekova koje je uzimao tokom oporavka od saobraćajne nesreće iz 2018. godine.

Do sada u karijeri Kenijac ima dva zapažena rezultata. Na igrama Commonwealtha u Delhhiju 2010. godine je bio četvrti. Na Havajima 2018. godine kroz cilj je prošao treći.

Supspenzija će mu trajati do 1. oktobra 2023. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi