Emina Omanović ostvarila treći rezultat u svijetu!

U konkurenciji juniorki

Emina Omanović ostvarila treći rezultat u svijetu!

H. Zilić

Bosna i Hercegovina ima izuzetne sportske dragulje koji bi mogli obilježiti budućnost.

Još jedan zapažen rezultat nam stiže ovaj put sa atletskih borilišta.

Mlada Emina Omanović, djevojčica rođena 2007. godine ostvarila je treći rezultat u svijetu u skoku u dalj u kategoriji U18 (juniorke), dakle u konkurenciji sa starijim djevojkama.

AK Sarajevo je izdao saopštenje nakon ovo nevjerovatnog rezultata.

Sarajevo, 28.12.2021.god. TREĆI rezultat u svijetu za kategoriju U18‼️ Članica AK Sarajevo, Emina Omanović rođena...

Posted by AK Sarajevo on Tuesday, December 28, 2021

"Članica AK Sarajevo, Emina Omanović rođena 2007. godine (U16 kategorija) trenutno se nalazi na trećem mjestu U18 Svjetske TOP liste u skoku u dalj u dvorani.

Rezultatom 5.87 ne samo da je postavila apsolutni rekord BiH u skoku u dalj u dvorani, već je i ispunila normu za U18 Evropsko prvenstvo.

Iako je ispunila normu za ovo takmičenje prema pravilima Evropske Atletike zbog nedovoljno godina nema pravo nastupa.

Emina će imati pravo nastupa na EYOF-u 2022. godine u Slovačkoj.

Još jedan u nizu atletskih bisera AK Sarajevo‼️ Ponosni smo na našu Eminu i sve naše mlade članove koji svakog dana napreduju i potvrđuju naš kvalitet. Čestitke kolektivu AK Sarajevo i zahvalnica svima koji su doprinijeli ovom rezultatu", stoji u saopštenju AK Sarajevo. 

Top Komentari

Mowzilla
Aferim ⚜️
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti