Evropsko zlato za Amelu Terzić

Uspjeh atletičarke iz Novog Pazara

Evropsko zlato za Amelu Terzić

Atletičarka Novog Pazara i reprezentativka Srbije Amela Terzić osvojila je zlatnu medalju u trci na 1.500 metara

Ovo je drugo zlato za Terzićevu na Evropskom prvenstvu za starije juniore u glavnom gradu Estonije Talinu pošto je u subotu bila najbrža na 3.000 metara.

Terzićeva je u trci na 1.500 metara pobijedila najboljim rezultatom sezone od četiri minuta, 15 sekundi i 40 stotinki, ispred Irkinje Siare Megin sa 4:16,82 minuta i Joane Doaga iz Ruminije, koja je zabilježila vrijeme 4:20,73 minuta.

"Presretna sam, još uvijek nisam svesna uspjeha. Posle jučerašnje trke nisam imala vremena za slavlje psihički sam se spremala za 1500m. Uspjela sam da pobijedim vicešampionku svijeta Mageean i Rumunku Doagu, koje obje imaju bolje lične rekorde od mene. Sama trka je bila dosta oštra, mnogo guranja i prije svega taktička. U obje trke sam uspjela da pobijedim i svoje „slabe tačke“ a to je ono što smo moji klupski drugari i ja trenirali sve ovo vreme “, istakla je dvostruka šampionka Evrope za B92.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.