Felix i Oliver najbolji

Felix i Oliver najbolji

U Indianapolisu su objavljeni dobitnici ovogodišnjih nagrada Jesse Owens za najbolje američke atletičarke i atletičare. Nagrade su otišle u ruke Allyson Felix i Davida Olivera.

Allyson Felix je ove godine postala američka prvakinja na 100 metara, te pobjednica Dijamantne lige na 200 i 400 metara. Felixova je nagradu Jesse Owens dobila još 2005. i 2007. godine.
Njen najbolji rezultat na 200 metara je 21.81 iz Osake 2007.godine, dok je iste u Stockholmu na 400 metara postavila rezultat 49.70.U svojoj karijeri ima šest zlata sa Svjetskih prvenstava, dok je na Olimpijadi zlato dohvatila u Pekingu kao članica štafete 4x400 metara.Pored toga ima zlato na istoj dionici u dvorano (Doha 2010).

Najbolji atletičar SAD-a za ovu godinu je David Oliver. Oliver je ove sezone istrčao pet najbržih vremena na 110 metara s preponama. Čak 12 od puta slavio je u toj konkurenciji. Najbolji rezultat je ostvario 16.jula u Parizu kada je istrčao 12.89 što je novi američki rekord.U Pekingu je bio brončani na 110 metara, kao i u Dohi na Svjetskom dvoranskom. U dvorani je na 60 metara sa preponama postavio vrijeme 7.44.
Felix i Oliver svoje će nagrade dobiti 4.decembra na svečanosti u Virginia Beachu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.