Felix Sanchez najavio povlačenje 2014.godine

Lovi treći naslov u Moskvi

Felix Sanchez najavio povlačenje 2014.godine

M. Maksimović

Dvostruki olimpijski prvak na 400 metara s preponama Félix Sánchez najavio je da će 2014. godine okončati atletsku karijeru.

Sánchez je istakao kako će ovog ljeta na SP u Moskvi pokušati osvojiti treći naslov svjetskog prvaka. Bio je zlatni na svjetskim prvenstvima u Edmontonu 2001., te u Parizu 2003. godine, te srebreni 2007. u Osaki. Atletičar iz Dominikanske Republike, koji je 15 godina proveo u svijetu vrhunske atletike, ima u svojoj kolekciji i dvije zlatne olimpijske medalje, iz Atene 2004. i Londona 2012. godine.

Sánchez je rođen u New Yorku, a roditelji su mu bili Dominikanci. Odrastao je u San Diegu u Kalifoniji. Njegov trkački talent uočili su Manuel Mota i Bienvenido Rojas koji su mu dali priliku da se razvije u pravog atletičara. Između 2001. i 2004. godine Sánchez je pobijedio na 43 utrke za redom u disciplini na 400 metara s preponama, uključujući i utrke održane na svjetskim prvenstvima u Edmontonu 2001. i Parizu 2003. godine. Godine 2002. pobijedivši u svih 7 utrka dobio je jackpot od milion dolara u Dijamantnoj ligi

Sánchez je u Londonu postao atletičar koji je osvojio zlatnu medalju u disciplini 400 metara s preponama te drugi atletičar za redom koji je osvojio zlatnu medalju u istoj disciplini sa osam godina razmaka (prvi je bio Angelo Taylor koji je pobjedio 2000. i 2008. godine).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.