Gatlin se vratio pobjedom

Veliki povratak bivšeg olimpijskog prvaka

Gatlin se vratio pobjedom

Američki sprinter Justin Gatlin je u estonskom gradu Kuldliiga imao prvi nastup nakon četiri godine pauze zbog korištenja nedozvoljenih sredstava.

Gatlin je slavio na 100 metara s vremenom 10.24, što je daleko lošije od vremena 9.85 s kojim je slavio na OI u Atini 2004. godine, ali kada pogledamo da mu je ovo bila prva utrka nakon četiri godine, onda je rezultat više nego dobar.

Gatlin je u maju 2006. godine izjednačio svjetski rekord na 100 metara vremenom 9.77, ali mu je rezultat poništen nakon što se pokazalo da je koristio nedozvoljeno sredstvo testosteron. Nakon toga je dobio kaznu od osam godina, ali mu je nakon žalbe smanjena na četiri godine.

Amerikanac ima 28 godina i smatra da može nastupiti na OI za dvije godine u Londonu. Na OI u Atini je uzeo zlato na 100 metara, a godinu dana kasnije na SP-u u Helsinkiju je uzeo zlata na 100 i 200 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.