Gay najbrži u kvalifikacijama

Svjetsko prvenstvo

Gay najbrži u kvalifikacijama

Adnan Beganović

Svjetsko prvenstvo u atletici u Berlinu već prvog dana donosi nam velika uzbuđenja. Kvalifikacijske utrke na 100 metara donijele su i prvo veliko iznenađenje.

Naime, osvajač srebrene medalje na Svjetskom prvenstvu u Osaki, Derrick Atkins iz Bahama, nije se uspio kvalificirati u četvrtfinale. U trećoj kvalifikacijskoj grupi Atkins je sto metara istrčao za razočaravajućih 10.44 te tako ostao bez četvrtfinala.

Ostali favoriti (Gay, Bolt, Powell) plasirali su se u četvrtfinale, a najbrže vrijeme kvalifikacija imao je Gay (10.16), dok je najbrži čovjek današnjice Bolt, stotku istrčao u vremenu 10 sekundi i 20 stotinki.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.