Gebrselassie ne namjereva u penziju

Iako je napunio 37 godina

Gebrselassie ne namjereva u penziju

Sigurno jedan od najboljih ateltičara današnjice, 37-godišnji Haile Gebrselasie još uvek ne razmišlja o povlačenju iz takmičenja.

"Zašto bih išao u penziju, zašto bih najavljivao da ću to da učinim u naredne tri ili četiri godine. Još uvijek razmišljam o novim rezultatima",  kazao je Gabrselasie za američke medije.

On također razmišlja o nastupu na Olimpijskim igrama u Londonu, kada će imati 39 godina. Ali i o debiju u New Yorku.

"Otkad sam počeo da trčim u maratonima, uvijek sam bio koncentrisan na vrijeme. Tražio sam najpogodniji maraton da oborim rekord. Dobri su oni u Berlinu, Amsterdamu, Londonu i Dubaiju, ali otkad se takmičim, želio sam i da trčim u New Yorku".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.