Gebrselassie želi zlato u maratonu
Haile Gebrselassie

Medalja u maratonu je najveća želja

Gebrselassie želi zlato u maratonu

M. Maksimović

Nakon što je osvojio dvije zlatne olimpijske medalje na 10 kilometara Etiopljanin Haile Gebrselassie (37) sada želi i olimpijsku medalju u maratonu.

"U Londonu želim zlato u maratonskoj utrci. To je moj cilj i tome sam sve podredio," izjavio je jedan od velikana svjetske atletike. Gebrselassie je već u situaciji kada je objavio povlačenje odnosno završetak karijere, ali nije izdržao,

"Ljudi su me zaustavljali na ulici i nagovarali na povratak. Nisam sam znao da im toliko nedostajem. Zbog toga sam se odlučio na povratak," izjavio  je 37-godišnjak iz Aselle. U svojoj karijeri je Gebrselassie osvojio zlatne medalje u Sydneyju 2000. i u Atlanti četiri godine ranije, četiri zlata na svjetskim prvenstvima, te četiri zlata na svjetskim dvoranskim prvenstvima. Pobijedio je i na devet maratona, pri čemu četiri puta u Berlinu gdje je 2008. godine istrčao najbolje vrijeme na svijetu - dva sata, tri minute i 59 sekundi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.