Glasinac i Zenica odbranili titule

Prvenstvo za atletičare i atletičarke

Glasinac i Zenica odbranili titule

Edmir Škorić

Atletski klub Zenica odbranio je naslov državnog prvaka  u seniorskoj konkurenciji, a u ženskoj konkurenciji atletičarke Glasinca iz Sokolca također su odbranile titulu.

Tako će i AK Zenica i AK Glasinac naredne godine nastupati u Kupu evropskih šampiona. U muškoj konkurenciji AK Zenica je slavila ispred AK Sarajeva, dok je treće mjesto pripalo AK Sloboda Tehnograd iz Tuzle. U kategoriji seniorki, drugoplasirana je bila AK Borac iz Banja Luke, a na trećem mjestu završile su atletičarke Sloboda Tehnograda.

Prvenstvo je održano na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović - Hase" i to u organizaciji AK Sarajevo. Učešće su zauzeli svi najboljih bh. atletičari i atletičarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.