Hamza Alić sutra lovi finale

Svjetsko prvenstvo

Hamza Alić sutra lovi finale

Adnan Beganović

Svjetsko prvenstvo u atletici počinje u subotu u Berlinu. Bosnu i Hercegovinu će na ovom takmičenju predstavljati samo jedan atletičar, bacač kugle Hamza Alić.

Tridesetogodišnji član AK Zenica nastupit će u kvalifikacijama prvog takmičarskog dana u 10.05 sati. Cilj bh. takmičara je plasman u finale, koje je na rasporedu istog dana u večernjim satima.

Prije početka SP-a  održan je 47. kongres IAAF-a. Delegaciju BiH na Kongresu predvodio je predsjednik ASBiH Momir Tošić.

Na SP očekuje se više od 2.500 sportista iz 213 država, koji će se takmičiti u 47 disciplina.

SP održaće se na Olimpijskom stadionu, gdje će takmičenja pratiti više od 500.000 gledalaca, a procjenjuje se da će nadmetanja putem televizije gledati oko šest milijardi ljudi. Svjetska atletska federacija saopštila je da je televizijska prava otkupilo 213 država. Kapacitet stadiona je oko 70.000 mjesta, a na imaće 122 kamere za tv prenose.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.