Hamza Alić zlatni u Bistrici

Hamza Alić zlatni u Bistrici

Najbolji bosanskohercegovački atletičar - bacač kugle Hamza Alić pobjednik je Atletskog mitinga u Slovenskoj Bistrici.

Alić je slavio hicem dužine 20,38 m, što je njegov najbolji rezultat ove sezone. Drugo mjesto osvojio je Asmir Kolašinac iz Srbije sa 19,89 m, a treće Mađar Lajos Kurthy  (19,79 m).

Tridesetdvogodišnji član Atletskog kluba Zenica tako je nastavio je seriju sjajnih rezultata na početku sezone, nakon teške povrede zbog koje je pauzirao više od godinu dana.

Sredinom marta Alić osvojio je prvo mjesto na Zimskom evropskom kupu u Sofiji (20,21 m), dok je na Evropskom dvoranskom prvenstvu u Parizu krajem februara zauzeo deveto mjesto (19,60 m).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.