Hellebaut završava karijeru

Definitivno zbogom olimpijske prvakinje

Hellebaut završava karijeru

Olimpijska prvakinja iz Pekinga i bivša evropska prvakinja u skoku u vis, Tia Hellebaut, povlači se definitivno iz svijeta atletike, a razlog je trudnoća.

Hellebaut se u decembru 2008. povukla iz atletika zbog trudnoće, ali se vratila ove godine kako bi u Barceloni branila zlato osvojeno prije četiri godine u Goteborgu na prvenstvu Evrope, te kako bi se počela spremati za odbranu olimpijskog naslova za dvije godine u Londonu.

U Barceloni je nedavno zauzela tek šesto mjesto, a nakon što je ponovo ostala u drugom stanju odlučila je reći definitivno zbogom atletici, tako da je nećemo gledati u Londonu za dvije godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije