Holloway srušio rekord star 27 godina
Foto: EPA

Na mitingu u Madridu

Holloway srušio rekord star 27 godina

Američki trkač Grant Holloway u sinoć je u Madridu postavio novi svjetski dvoranski rekord na 60m prepone istrčavši tu dionicu za 7.29 sekundi.

Aktualni svjetski prvak na 110m prepone na jednu je stotinku bio brži od prijašnjeg rekorda koji je postavio britanski atletičar Colin Jackson još davne 1994. Holloway je najbliže konkurente na utrci Villa de Madrid nadmašio za čak 22 stotinke i produžio je svoj pobjednički niz u dvorani.

Ovo mu je bila 54. uzastopna pobjeda. Inicijalno je njegovo izmjereno pobjedničko vrijeme bilo 7.32 sekundi, ali je kasnije ispravljeno u ono novog svjetskog rekorda. Drugo mjesto je s rezultatom 7.51 sekundi osvojio aktualni dvoranski svjetski prvak Britanac Andrew Pozzi. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi