I Wilson Kiprop preskače SP u Daegu
Wilson Kiprop

Serija povreda i otkaza se nastavlja

I Wilson Kiprop preskače SP u Daegu

M. Maksimović

Svjetski prvak u polumaratonu i prvak Afrike na 10.000 metara Kenijac Wilson Kiprop zbog povrede koljena otkazao je nastup Svjetskom prvenstvu u Daeguu, koje počinje 27.avgusta.

Umjesto Kipropa u kenijskom timu na 10.000 metara nastupit će Paul Kipngetich Tanui, osvajač srebrne medalje na ovogodišnjem SP u krosu. Uz Tanuija, Keniju će na 10.000 metara predstavljati još i Peter Kirui te Martin Mathathi.

Wilson Kiprop je rođen 14.aprila 1987.godine, a svoj najbolji rezultat na 10.000 metara je ostvario u Nairobiju prošle godine.Tada je postavio vrijeme 27:26.93.U polumaratonu je 4.septembra prošle godine istrčao vrijeme 59:39, dok je njegov najbolji rezultat u maratonu 2:09:09

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije