IAAF odabrao discipline za jack pot

IAAF odabrao discipline za jack pot

Adnan Beganović

Međunarodna atletska federacija (IAAF) danas je u Monte Carlu potvrdila deset disciplina na mitinzima Zlatne lige čiji će se akteri boriti za jack pot od milijon dolara.

IAAF je na današnjem sastanku odabrao deset disciplina čiji će takmičari imati mogučnost osvajanja jack pota sa jednom malom razlikom u odnosu na prošlu godinu. Naime, prošle sezone u deset disciplina bilo je šest muških i četri ženske, dok će u sljedećoj sezoni biti po pet muških i ženskih disciplina.

Osvajanje jack pota, ili njegovu podjelu, osigurat će samo oni takmičari koji budu pobijedili u svih šest mitinga Zlatne lige.

Discipline u konkurenciji za jack pot:

Atletičari: 100m, 400m, 3000/5000m, 110m prepone, koplje
Atletičarke: 100m, 400m, 100m prepone, skok u vis, skok s motkom

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.