IAAF potvrdio kandidature za EP

IAAF potvrdio kandidature za EP

Teme:

Evropska atletska federacija - IAAF potvrdila je kandidature gradova za organizaciju dvoranskog Evropskog prvenstva u atletici 2015, kao i Evropskog atletskog prvenstva na otvorenom 2016. godine.

Među kandidatima za organizaciju dvoranskog EP 2015. nalazi se Beograd, Prag, Budimpešta i Istanbul. Rok za prijavu konačne dokumentacije je 28. februar 2011.

Kandidati za EP 2016. godine su Split, Amsterdam, Bydgoszcz i također Istanbul, koji je i jedini grad koji se prijavio za organizaciju oba takmičenja.

Prije konačne odluke svi kandidati moraće da prođu dva kruga provjere, nakon čega će domaćini biti određeni na sastanku u novembru 2011. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.