Isinbajeva propušta EP u dvorani
Glavni cilj je SP u Južnoj Koreji

Bez velike zvijezde u Parizu

Isinbajeva propušta EP u dvorani

M. Maksimović

Olimpijska pobjednica i svjetska rekorderka u skoku s motkom Ruskinja Jelena Isinbajeva (28) zbog bolesti će propustiti Evropsko dvoransko prvenstvo u atletici koje će se od 4. do 6. marta održati u Parizu.

Isinbajevu posljednjih sedmica muči virusna infekcija zbog čega nije trenirala i nije spremna za tako veliko takmičenje i ne želi ništa riskirati. Ove godine je glavni cilj Svjetsko prvenstvo u Južnoj Koreji krajem avgusta, potvrdio je trener atletske reprezentacije Rusije Valentin Maslakov.

Isinbajeva je svjetska rekorderka s rezultatom 5.06 metara te svjetska dvoranska rekorderka s preskočenih pet metara. Svjetski rekord na otvorenom je postavljala čak 17 puta.

U svojoj riznici trofeja ima devet zlatnih medalja s velikih natjecanja - dva olimpijska zlata iz Pekinga (2008.) i Atene (2004.), dva svjetska zlata (2005., 2007.), tri zlata na svjetskim dvoranskim prvenstvima (2004., 2006., 2008.) te po jedno evropsko zlato na otvorenom (2006.) i u dvorani (2005.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.