Isinbajeva se vraća 2011. godine

Ruskinji treba odmor

Isinbajeva se vraća 2011. godine

Adnan Beganović

Ruskinja Jelena Isinbajeva, koja je prošli mjesec objavila da se na neodređeno vrijeme prestaje baviti atletikom, ipak nije isključila povratak u svijet sporta ove godine, ali je istaknula da se definitivno želi vratiti 2011.

"Uzela sam predah, ali ću naravno trenirati i početi pripreme za 2011., i nastavit ću normalno živjeti", izjavila je 27-godišnja atletičarka.

"Ne znam hoću li se takmičiti ove godine. Nisam još odlučila. Najprije se moram odmoriti i ako budem 'gladna' takmičenja, otići ću na neka, ali neću ništa obećati za ovu godinu", dodala je olimpijska pobjednica iz Atene i Pekinga.

Višestruka svjetska rekorderka nije uspjela osvojiti medalju na svjetskom dvoranskom prvenstvu u Dohi u martu. To je bilo drugo svjetsko prvenstvo zaredom na kojem je loše skakala, nakon svjetskog prvenstva u Berlinu prošle godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.