Isinbajeva želi srušiti Bubkin rekord

Isinbajeva želi srušiti Bubkin rekord

Velika šampionka u skoku uvis Ruskinja Jelena Isinbajeva izjavila je da joj je cilj da premaši 35 svjetskih rekorda koje je oborio njen mentor Sergej Bubka.

"Bubka me potpuno podržava u ostvarenju tog cilja. Rekao mi je da će ga moj uspjeh učiniti sretnim", izjavila je 28- godišnja Isinbajeva, koja je u aprilu privremeno prestala da se takmiči da bi se oporavila od fizičke i mentalne iscrpljenosti.

Isinbajeva, koja je do sada oborila 27 svjetskih rekorda na otvorenom i u dvorani, posljednji put je rekordno skakala na mitingu u Zurichu 2009. godine, kada je preskočila visinu od 5,06 metara.

Svjetska rekorderka nije uspjela da odbrani titulu na SP-u u Berlinu 2009., a ove godine na dvoranskom prvenstvu svijeta u Dohi zauzela je četvrto mjesto.

"Poslije poraza u Berlinu bila sam potpuno ispražnjena - fizički i mentalno", izjavila je Isinbajeva i dodala da je taj poraz bio "težak udarac njenom egu".

"Naučila sam da budem najbolja i odjednom sam se našla na dnu. Poslije oporavka u Monaku, uspjela sam ponovo da pronađem uzlaznu liniju i da na mitingu u Zurichu oborim svjetski rekord", izjavila je Isinbajeva.

Napomenula je da njen trener smatra da bi ona mogla da preskoči i visinu od 5,25 ili čak 5,30 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.