Isinbajeva želi zlatnu medalju

Isinbajeva želi zlatnu medalju

Jelena Isinbajeva, svjetska rekorderka u skoku s motkom, na olimpijskim igrama u Londonu želi osvojiti treću uzastopnu zlatnu medalju, te dvije godine nakon toga okončati karijeru. 

"Odlučila sam da nastupam još dvije godine. Treninzi su postali teški, tijelo je iz godine u godinu starije i teže se pripremiti za takmičenja", izjavila je Isinbajeva za "Laureus.com".  

 

Ruskinja u Londonu želi osvojiti treće zlato, a prije odlaska u Englesku smatra da joj je najveći zadatak da pobijedi samu sebe.  

 

"U Londonu ću sama sebi biti najveći protivnik, jer znam koliko mogu skočiti i ta visina je nedostižna za većinu takmičarki", izjavila je vlasnica svjetskog rekorda (5,06 m), koja prije okončanja karijere želi da dostigne legendarnog Sergeja Bubku u broju oborenih rekorda. Bubka je najbolji svjetski rezultat popravljao 35 puta, a Ruskinji je to dosad uspjelo 30 puta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.