Isinbajevoj nagrada "Princ od Asturije"

Prestižno priznanje u prave ruke

Isinbajevoj nagrada "Princ od Asturije"

Adnan Beganović

Ruska skakačica s motkom Jelena Isinbajeva (27) dobila je prestižnu špansku nagradu "Princ od Asturije" u kategoriji sporta, objavio je žiri.

Isinbajeva je osvojila zlatnu olimpijsku medalju 2004. i 2008. te u karijeri oborila 27 svjetskih rekorda, navodi se u saopćenju Fondacije "Princ od Asturije".

Ona je 28. augusta u Zurichu postavila svjetski rekord preskočivši pet metara i šest cm, a žiri je pohvalio njezin "uzoran život", koji je doprinio poboljšanju i promicanju sporta.

Nagrada "Princ od Asturije", koja je vrijedna 50.000 eura, dodjeljuje se u osam kategorija.

Nagradu su dosad dobili: Juan Antonio Samaranch, Sergej Bubka, Javier Sotomayor, Martina Navratilova,Carl Lewis, Steffi Graf, Lance Armstrong, nogometna reprezentacija Brazila, Fernando Alonso, španska košarkaška reprezentacija, Michael Schumacher i Rafael Nadal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti