Isinbayeva se povlači nakon SP u Moskvi

Konačni kraj

Isinbayeva se povlači nakon SP u Moskvi

M. Maksimović

Bivša svjetska prvakinja i rekorderka u skoku s motkom Ruskinja Yelena Isinbayeva namjerava završiti karijeru nakon Svjetskog prvenstva u Moskvi koje će se održati od 10. do 18. avgusta.

''Za mene će to biti izuzetno osjećajan trenutak. Želim završiti karijeru na vrhuncu i zato ću dati sve od sebe da to učinim s pobjedom. Očekujem da ću imati potporu publike, borit ću se s visinama i sa svojim osjećajima'', izjavila je 31-godišnja Ruskinja koja je već jednom nakratko prekinula karijeru na godinu dana nakon niza loših nastupa na natjecanjima 2009. i 2010.

Isinbayeva u svojoj zbirci medalja ima dva olimpijska zlata (2004. i 2008.), dva zlata sa svjetskih prvenstava (2005. i 2007.) i vlasnica je 28 svjetskih rekorda, uključujući i aktualni koji iznosi 5,06 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti