Ivana Španović prva zvijezda 10. atletskog mitinga "Zenica 2019"
Organizacioni odbor mitinga u Zenici učinio je velike napore da ovogodišnji miting bude najbolji i najjači do sada, a imena atletičara koji će nastupiti dovoljno govori o tome koliko su se potrudili vrijedni domaćini

Očekuje se najbolji i najjači miting do sada

Ivana Španović prva zvijezda 10. atletskog mitinga "Zenica 2019"

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Deseti, jubilarni Međunarodni atletski miting “Zenica 2019” biće održan 12. juna ove godine na Kamberovića polju u Zenici.

Kako je rečeno na današnjoj konferenciji za novinare i ove godine se očekuje veliki broj učesnika, kako iz naše zemlje, tako i iz regiona i svijeta.

"Mislim da će ovo biti jedan od najjačih mitinga, s budžetom koji je, neću reći skroman. Pravimo “svemirski” miting s ovim budžetom i sigurno da ništa puno ne zaostajemo za mitingom u Zagrebu, koji ima 10 puta veći budžet. Iako smo to mislili držati u tajnosti, ali mediji u Srbiji su već objavili, prva zvijezda mitinga biće svjetska i evropska prvakinja u skoku udalje Ivana Španović iz Srbije. Španović nigdje ne nastupa po Balkanu, ali uspjeli smo, preko naših atletičara i prijateljskih veza, da je dovedemo" istakao je menadžer mitinga i selektor atletske reprezentacije Elvir Krehmić, koji je dodao da će posebna draž biti nastup domaćih atletičara Mesuda Pezera, Amela Tuke, Hamze Alića, Abedina Mujezinovića, Dejana Mileusnića.

Predsjednik AK Zenica nada se da će sve proteći u najboljem redu i pozvao je da ljubitelji ovog sporta ispune stadion u Zenici

“Deseti miting Zenica 2019. privukao je interes veliki broj atletskih zvijezda, osvajača medalja na evropskim, balkanskim i mediteranskim prvenstvima. Očekuje se i nekoliko spektakularnih takmičenja. Nadamo se da će tribine biti pune i sigurno je da će Atletski klub Zenica biti odličan domaćin. Svake godine miting raste, kao živo biće. Nadam se da će ovaj biti najbolji. Prema dosadašnjim pokazateljima, u to ne trebamo sumnjati ”, istakao je predsjednik AK “Zenica” Nedžad Heco.

Direktor mitinga i generalni sekretar kluba Aziz Kevelj istakao je kako će sa stanovišta kvantiteta i kvaliteta te same organizacije, ovo biti najbolji miting do sada.

"Bit će i live stream pa samo na vrijeme ne možemo da utičemo, ali na sve drugo na što možemo da utičemo uradit ćemo sve da bude na vrhunskom nivou" kazao je Kevelj, koji je dodao da će oko 140 takmičara biti u zvaničnom dijelu programa.

U zvaničnom programu mitingu bit će održana takmičenja u 15 disciplina, od čega osam za atletičare i sedam za atletičarke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije