Izgled atletičarke izazvao velike sumnje: Kako vjerovati da ona ima 16 godina?
U dokumentima piše da je rođena 10. novembra 2001. godine (Foto: EPA)

Nevjerovatna situacija na U20 prvenstvu svijeta

Izgled atletičarke izazvao velike sumnje: Kako vjerovati da ona ima 16 godina?

M. Šljivak

Etiopljanka Girmawit Gebrzihair osvojila je bronzanu medalju u utrci na 5000 metara na Svjetskom prvenstvu do 20 godina u finskom Tampereu.

Međutim, njen izgled pored ostalih atletičarki privukao je posebnu pažnju zbog činjenice da joj u papirima piše da je rođena 10. novembra 2001. godine.

Bore, vilica bez zuba i izgled minilano 40 godišnjakinje, ozbiljno baca sumnju na njen datum rođenja. Niko ne vjeruje da ona ima 16 godina, ali Svjetska atletska federacija (IAAF) tvrdi da je sa papirima u redu i da je zaista rođena 10. novembra 2001. godine.

Društvene mreže naravno ne miriju. Girmawit Gebrzihair je predmet ismijavanja nakon utrce u Tampereu. Tvrde da se vjerovatno takmičila i pored svojih unučadi u trci, a jedan komentar je bio posebno grozan.

"16 godina? Ta žena je prošla kroz Američki građanski rat, dva svjetska rata i vidjela je Pele i Brazil kako podižu trofej Svjetskog prvaka 1970. godine".

Nevjerica je među svima koji su posmatrali trku da se zaista radi o osobi koja ima 16 godina. Traže da se uvede drugačija kontrola dobi atletičara, jer su se i ranije pojavljivale sumnje u određene prevare.

Mnogi afrički sportisti su u prošlosti bili osumnjičeni da su mnogo stariji nego što im to piše u dokumentima, ali takvi navodi se zaista teško dokazuju.

Top Komentari

Chupy
Kod nas se kaze "nije je zivot mazio" :)
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi