Jana Pittman odustala od SP u atletici

Svjetska prvakinja neće braniti titulu u Berlinu

Jana Pittman odustala od SP u atletici

Adnan Beganović

Svjetska prvakinja na 400 metara s preponama, Australka Jana Pittman-Rawlinson, neće braniti svoju titulu na Svjetskom prvenstvu u atletici koje se održava od 15. do 23. avgusta u Berlinu zbog bolova u leđima, objavio je danas Australski atletski savez.

Pittman-Rawlinson trčala je svega dvije utrke otkako se prošli mjesec vratila na atletske staze,  nakon dugog oporavka od komplicirane povrede palca zbog koje nije nastupila ni na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Australska trkačica definitivno je odustala od Svjetskog prvenstva nakon prošlosedmičnog nastupa u Luzernu zbog upale diska.

"Na žalost ta povreda znači da unatoč intenzivnom liječenju neću moći trenirati kako treba šest  sedmica. Nadam se da ću se uspjeti oporaviti kako bi se počela pripremati za svoj dugoročni san, zlato na Olimpijskim igrama u Londonu", rekla je Pittman-Rawlinson za australske medije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije