Jedinstveni sportski događaj: U julu noćni polumaraton u Tuzli

Jedinstveni sportski događaj: U julu noćni polumaraton u Tuzli

O. Lekić

Do održavanja 2. tuzlanskog noćnog polumaratona ostalo je još mjeseca dana. Organizator, Udruženje Atletsko rekreativni klub „Rekreativci“ Tuzla poziva sve zainteresirane učesnike da iskoriste period do 30.juna, prijave se i uplate najpovoljniju kotizaciju u regionu u iznosu od samo 10 EUR/20 KM. 

Prijave se mogu izvršiti na stranici www.arktuzla.ba. Svi učesnici kako polumaratona tako i Fun Run trke koja će biti održana u sklopu istog 21.07.2018. godine s početkom u 21 sat, imat će svoj broj i čip sistem mjerenja vremena. Uz navedeno, startni paket sadrži i majicu s logom trke kao i poklone sponzora i prijatelja trke.

Treba naglasiti da je riječ o jedinstvenom sportskom događaju koji je prepoznat i od strane Balkanske trkačke lige koja je tuzlanski polumaraton proglasila jednom od najboljih trka u prošloj godini.

Naravno, dobre kritike obavezuju organizatore te ove godine iz ARK „rekreativci“ Tuzla najavljuju još spektakularniji događaj u čiju organizaciju će biti uključeno nekoliko stotina volontera, a sve s ciljem da trka protekne najbolje što je moguće, te da se svi trkači osjećaju ugodno.

Jedna od posebnih novina koju s ponosom najavljuju je Pasta party koji će biti održan na dan trke, 21.07.2018. godine s početkom u 16 sati na Trgu Slobode. Sve učesnike trke pozivaju da se pridruže te uživaju u druženju i muzici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi