Jeterova ponovo bolja od Campbellove
Carmelita Jeter je bila zvijezda večeri u Monacu

Samsung Diamond League

Jeterova ponovo bolja od Campbellove

U Monacu je sinoć održan deseti po redu miting Samsung Dijamantske lige na kojem je ponovo ostvareno nekoliko blistavih rezultata.

Ponajviše pažnje je izazvala trka muškaraca na 200 metara u kojoj je rekordom mitinga slavio Amerikanac Tyson Gay, koji je stazu istrčao za 19.72 sekunde. Iza njega su ostali Yohan Blake iz Jamajke, koji je sa 19.78 postavio lični rekord, te Wallace Spearmon iz SAD-a, koji je ostvario 19.93, njegovo najbolje vrijeme sezone.

S obzirom da na programu nije bilo muške trke na sto metara, najviše pažnje je izazvala trka na istoj dužini u ženskoj konkurenciji. U velikom obračunu Carmelite Jeter i Veronice Campbell-Brown slavila je Jeterova najboljim vremenom sezone u svijetu 10.82. Veronica je bila druga sa 10.98, dok je treća trku okončala Kelly-Ann Baptiste iz Trinidada s vremenom 11.03.

Uzbudljivo je bilo i na 400 metara s preponama za muškarce. U toj utrci je prvi kroz cilj prošao Bershawn Jackson iz SAD-a s vremenom 47.78, a samo stotinjku sporiji bio je njegov zemljak Angelo Taylor. Treći je bio još jedan Amerikanac Justin Gaymon, dok je Felix Sanchez završio tek na petom mjestu.

Dayron Robles nije bio u Monacu, pa je trka muškaraca na 110 metara s preponama bila izvjesna i prije početka. David Oliver je trijumfovao s vremenom 13.01, a iza su ostali Ryan Wilson i Dwight Thomas.

Jamajčanin Jermaine Gonzales je slavio na 400 metara s vremenom 44.04, novim nacionalnim rekordom Jamajke, a LoLo Jones je na 100 metara s preponama vremenom 12.63 ostvarila novu pobjedu. U ženskom troskoku je slavila Kubanka Yargelis Savigne dužinom 15.09, a Rus Ivan Ukhov je visinom 2.34 slavio u muškom skoku u vis.

Pobjede su još upisali Alysia Johnson na 800 metara s vremenom 1:57.34, Dwight Philips u skoku u dalj s dužinom 8.46, te Abubaker Khamis Kaki iz Sudana na 800 metara s vremenom 1:43.10.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.