Joshua Cheptegei postavio svjetski rekord na 10 km

Odlična utrka atletičara iz Ugande

Joshua Cheptegei postavio svjetski rekord na 10 km

A. Čaušević

Joshua Cheptegei postavio je novi svjetski rekord na utrci od 10 km koja je održana na ulicama Valencije. 

Novo rekordno vrijeme je 26 miuta i 38 sekundi što je za šest sekundi bolje od prethodnog rekorda kojeg je 2010. godine postavio Leonard Komon.

Ovaj 23-godišnji atletičar iz Ugande je bio svjetski prvak na 10.000 metara na nedavno održanom Svjetskom prvenstvu u Dohi.

Cheptegei je u prosjeku jedan kilometar trčao za dvije minute i 40 sekundi, a pet kilometara je pretrčao za 13 minuta i 24 sekunde.

"Znao sam da će u Valenciji biti brza trka, jedana od najbržih na svijetu. Ono što smo ostvarili ovdje je nešto zaista posebno", rekao je Cheptegei.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi