Kimanijevoj bronza u Beogradu
Odličan nastup Lucie Kimani

Balkanijada u krosu

Kimanijevoj bronza u Beogradu

Najbolja bh. atletičarka, Lucia Kimani, osvojila je bronzanu medalju na balkanskom prvenstvu u krosu.
Takmičenje je održano u Beogradu, tačnije na poligonu Surčina (u neposrednoj blizini aerodroma), a atletičarka Borca je 8.000 metara pretrčala za 28.38.9 minuta. Bila je ovo prva medalja za našu zemlju u krosu ikada.
Prvo mjesto i naslov prvakinje Balkana ide u Grčku, Konstanti Kefali.

Njeno vrijeme iznosi 28.28.9, dok se srebrom okitila domaća takmičarka Sonja Stolić (28.35.1). U istoj trci Biljana Cvijanović je bila 14, a Draženka Gavrić 21. Ukupno su bh. seniorke podijedile 4. mjesto sa Bugarskom.
U trci seniora na 10.000 metara, kao što se mnoglo očekivati najbolje plasirani takmičar iz BiH bio je Senaid Hasić na 13. mjestu. Od ostalih bh. atletičara (23 nastupila na Balkanijadi) vrijedi istaći plasman juniorke Jovane Purković na 12. poziciju, kao i 14. mjesto Osmana Junuzovića.

Na prvenstvu Balkana učestvovali su atletičari i atletičarke iz 10 zemalja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.