Kineskinje ukrale slavu u Dohi

Trčale u suprotnom smjeru

Kineskinje ukrale slavu u Dohi

A. Čaušević

Kineska ženska štafeta ukrala je slavu na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Ne zbog svjetskog rekorda, već zbog nesmotrenosti. 

Kineskinje su u finalu trke 4 x 100 metara pogriješile u posljednjoj zamjeni jer štafetu nisu zamijenile u zadanom prostoru, nakon čega je nastao haos.

Prvo su se vratila u zadani prostor, onda su se zbunile su se jer nisu znale koja djevojka treba biti ispred.

Uslijedila je rasprava pa je sve izgledalo kao da trče unazad, dok ostale atletičarke trče u pravom smjeru.

Nisu htjele da odustanu kako bi ispunile normu za Olimpijske igre, međutim sudije su ih na kraju diskvalifikovale jer štafetu nisu predale kako je trebalo.

Top Komentari

svasta
Nemojte protiv Srpskih prijatelja! Vidite koja nacija hoce da dominira svjetom! Isto ko Srbi hoce dominaciju na balkanu ali vidite da priroda njima to ne dozvoljava!
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi