Olimpijski šampion silovao djevojčicu (15)? Prijeti mu 20 godina zatvora

Kenijac se pojavio na prvom ročištu

Olimpijski šampion silovao djevojčicu (15)? Prijeti mu 20 godina zatvora

E. Škorić

Kenijski atletičar Conselus Kipruto optužen je za silovanje maloljetnice u svojoj domovini.

Veliki skandal potresa Keniju jer je nekadašnji olimpijski prvak u disciplini 3000 metara s preponama navodno silovao 15-godišnju djevojčicu.

Pušten je uz jamčevinu da se brani sa slobode nakon što se pojavio na prvom ročištu na sudu gdje je porekao da je silovao djevojčicu, a novo ročište zakazano je za 20. maj iduče godine.

Ispred suda je bila velika skupina ljudi s plakatima i sloganima tražeći pravdu za maloljetnu djevojku. Olimpijski prvak je u sudnicu došao s kapuljačom na glavi, sunčanim naočalama i maskom protiv koronavirusa.

Kipruto je osvojio olimpijsko zlato u Riju 2016, a svjetsko prvenstvo 2017. u Londonu i 2019. u Dohi.

Prijeti mu i do 20 godina zatvora ukoliko sud dokaže da je silovao 15-godišnju djevojčicu.

Top Komentari

Penderinos
A tako mršav !
3 2
Rajvosa2019
Na pedofilce sam uzasno alergican , ako je istina odsjekao bi mu onu mukicu i ugradio slamku samo da moze pisati
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi