Kipsang zamalo do svjetskog rekorda
Tri sekunde je ostao kratak Kipsang

Maraton u Frankfurtu

Kipsang zamalo do svjetskog rekorda

M. Maksimović

Kenijski atletičar Wilson Kipsang obranio je pobjedu na Frankfurtskom maratonu, ali i za samo tri sekunde zaostao za svjetskim rekordom svoga zemljaka Patricka Makaua.

Kipsang je 42,195 metara istrčao za dva sata, tri minute i 41 sekundu, što je samo tri sekunde sporije od svjetskog rekorda koji je Makau postavio na Berlinskom maratonu 25. septembra ove godine. Kipsang ipak može biti zadovoljan jer je došao na drugo mjesto liste svih vremena, s kojeg je izgurao legendarnog Etiopljanina Hailea Gebrselassieja.

Prvih sedam mjesta je u Frankfurtu pripalo Kenijcima. Drugi je ciljem prošao Levy Matebo (2:05,15), a treći Albert Matebor (2:05,23).

Kod atletičarki je slavila Etiopljanka Mamitu Daska s rekordom staze (2:21,57), ispred dviju Kenijki, Agnes Kiprop (2:23,52) i Flomene Chepchirchir (2:24,19).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.