Kodžo i Subotićeva najbolji

Vivicita 2010

Kodžo i Subotićeva najbolji

Adnan Beganović

Tradicionalna  ulična utrka međunarodnog značaja po nazivom "Vivicita 2010"  jučer je po 16. put održana u Sarajevu.

U utrci je učestvovalo više od  500 takmičara, učenika osnovnih i srednjih škola, studenata, građana i pripadnika međunarodnih organizacija, koji su trčali rekreativnu dionicu u dužini 4 km (1 krug), dok su u službenoj utrci dužine 12 km (3 kruga) nastupili aktivni atletičari i atletičarke iz Bosne i Hercegovine i zemalja regiona.

U konkurenciji atletičara slavio je bh. reprezentativac Đuro Kodžo iz AK Mrkonjić Grad, ispred Darija Bjeljarevića iz AK Doboj i Zaima Šumana iz ekipe Oružanih snaga BiH.

Kod atletičarki prvo mjesto osvojila je Ana Subotić iz Srbije, članica AK Javor iz Ivanjice. Druga je kroz cilj prošla Biljana Cvijanović članica AK Doboj  (41:08,51), dok je treća bila  Selma Zrnić iz AK Sarajevo.

Rekreativna utrka (4 km) održana je u četiri kategorije u kojim su učestvovali učenici osnovih i srednih štola, studenti i rekreativci.

Start i cilj kružne utrke bio je od Velikog parka, a dionica je vodila ulicama Musala, zatim Obalom do Vijećnice, te ulicama Mula Mustafe Bašeskije i Titovom do cilja.

Utrke "Vivicitta", kojih je generalni pokrovitelj italijanska asocijacija "Unija sport za sve" (UISP), održavaju se već 25 godine. Ovogodišnja "Vivicitta",  je pored Sarajeva održana  u još 90 gradova na tri kontineta. Tehnički organizator utrke bio je Sportski savez Kantona Sarajevo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.