Skandal u Beogradu: Takmičarka sa Kosova u suzama, brisali joj zastavu i sakrivali ime države

Svjetsko atletsko prvenstvo u dvorani

Skandal u Beogradu: Takmičarka sa Kosova u suzama, brisali joj zastavu i sakrivali ime države

H. Zilić

Veliki skandal je viđen na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u atletici koje je završeno u Beogradu.

Takmičarka sa Kosova Grese Bakraqi imala je neugodnosti tokom svog nastupa jer su organizatori na startnoj listi sakrili zastavu Kosova, a pomenuta atletičarka je na utrci na 1.500 metara morala nastupiti sa majicom gdje piše samo KOS, dakle ne puno ime države.

I mlada atletičarka je bila u šoku nakon svega.

"Ogranizatori su sakrivali natpis, posebno se to odnosi na moju majicu gdje je pisalo Kosovo. To je zaista sramotno, osjećala sam se diskriminirano i došlo mi je da odustanem od takmičenja. Nisam imala tretman kao ostale takmičarke", rekla je u suzama mlada atletičarka sa Kosova.

Zanimljivo da je Svjetska atletska federacija bila spremna na slične situacije u Beogradu kada je u pitanju Kosovo, ali nisu vjerovali da organizatori mogu ići tako daleko.

Inače, Bakraqi je tokom prvenstva cijelo vrijeme pratila policija i osiguranje i drugih problema nije bilo.

Top Komentari

desteka
Kad prizna UN,onda se takmicite pod svojim imenom ,ovako mozete samo pod imenom Srbija.Moze i za Albaniju.
1 5
Zubandan
Kosovo NIJE Srbija. Macem osvojeno 1912, granatama izgubljeno 1999. A ovo ponasanje, pa ne samo sa KOsovom, degutatno ih je slusati, Srbe, kada komentarisu invaziju Rusije na Ukrajinu. Jeste, nije hmm, ahm, malo tamo malo vamo.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi