Kraj: Yelena Isinbayeva se oprostila od atletike

Oprostila se od profesionalnog bavljenja sportom

Kraj: Yelena Isinbayeva se oprostila od atletike

D. Vejo

Ruskinja Yelena Isinbayeva, dvostruka olimpijska šampionka u skoku s motkom, danas se zvanično oprostila od profesionalnog bavljenja sportom.

Ova 34-godišnja atletičarka odlučila je reći kraj, a nakon objave, obratila se i medijima.

"Danas zvanično završava sa profesionalnim bavljenjem sportom. Otvaram novu etapu u svom životu. Nikada se neću predati, idem dalje", kazala je za inostrane medije ruska atletičarka, Yelena Isinbayeva.

Podsjetimo, Isinbayeva nije nastupila na tekućim OI u Riju iz razloga što je Međunarodna atletska federacija suspendovala atletičara iz Rusije, zbog sistematskog doping skandala u toj zemlji.

Do sada, ruskinja je tokom OI 2004. i 2008. godine osvojila zlatne medalje u skoku s motkom, dok je 2012. godine bila bronzana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi