Lemaitre najbrži bijelac današnjice
Christophe Lemaitre

Prvog dana Evropskog kupa u Stockholmu

Lemaitre najbrži bijelac današnjice

M. Maksimović

Christophe Lemaitre je još jednom potvrdio da je najbrži bijelac na 100 metara u ovom trenutku na svijetu.Prvog dana Evropskog kupa u Stockholmu, Lemaitre je pobjedio aktuelnog evropskog prvaka Dwaina Chambersa iz Velike Britanije.

Francuz je slavio sa 9.95 što je najbolji evropski rezultat u toj disciplini od 2004. godine kad je Portugalac Francis Obikwelu postavio evropski rekord 9.86.

Lemaitre je s tim vremenom postavio novi francuski rekord, te popravio vlastiti rekord najbržeg bijelca na 100 metara za jednu stotinku.Francuski sprinter također je postavio novi rekord ekipnih europskih prvenstava.

Prvog dana je u Stockholmu na rasporedu bila 21 disciplina, a vodstvo u ukupnom poretku drži Rusija sa 213 bodova ispred Njemačke sa 183.5 i Velike Britanije sa 166 bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.