Šampionka je trčala prema cilju i već slavila pobjedu, a onda je uslijedio šok

Nije izdržala

Šampionka je trčala prema cilju i već slavila pobjedu, a onda je uslijedio šok

E. Škorić

Letesenbet Gidey, atletičarka iz Etiopije, imala je danas priliku da osvoji zlatnu medalju u kros trčanju, ali je sve propalo tako što se srušila samo nekoliko metara prije cilja.

Gidey je jako poznata atletičarka koja ugalvnom trči na dugim stazama i drži mnoge svjetske rekorde na raznim udaljenostima.

25-godišnjakinja je osvojila broncu na Olimpisjkim igrama u Tokiju na distanci od 10.000 metara, a godinu dana kasnije, 2022., osvojila je zlatnu medalju na svjetskom prvenstvu.

Sada je krenula prema zlatu na Svjetskom prvenstvu u Bathurstu (Australija), ali se onesvijestila nekoliko metara prije cilja. Pritrčao joj je muškarac i pokušao joj pomoći da ustane,ali je diskvalifikovana.

Njena nesreća omogućila je iznenada zlato za Agnes Tirop Chebet iz Kenije.

Chebet je bila ispred Etiopljanke Tsigie Gebreselama i Kenijke Agnes Jebet Ngetich.

Za sada nije poznato kakvo je zdravstveno stanje trkačice iz Etiopije. Poznato je, međutim, da se takvi neugodni incidenti događaju s vremena na vrijeme.

Dovoljno je prisjetiti se julske situacije, kada je Sara Benfares morala da izađe sa staze u invalidskim kolicima nakon što se onesvijestila neposredno prije cilja u utrci na 5000 metara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi