Maid Redžić prvi na mitingu u Zagrebu
Foto: EPA

Nastupio u disciplini skok u vis

Maid Redžić prvi na mitingu u Zagrebu

D. Kurbegović

Bosanskohercegovački skakač u vis i član atletskog kluba Zenica Maid Redžić imao je zapažen nastup na Otvorenom prvenstvu Zagreba za seniore i seniorke. 

Naime, on je na ovom izuzetno kvalitetnom takmičenju zauzeo prvo mjesto u svojoj disciplini s preskočenih 204 cm.

Ovom pobjedom i preskočenom visinom Maid Redžić je pokazao odličnu formu pred Balkanske igre koje će se održati u Novom Pazaru u Srbiji, 22. i 23. jula. Njegov klupski kolega Samir Hodžić na mitingu u Zagrebu je zauzeo treće mjesto sa preskočenih 200 cm, koliko je imao i drugoplasirani Axel Luxa iz Slovenije.

Nema sumnje da je Maid Redžić uz ovakvu formu i nastupe već istakao kandidaturu za jednu od medalja na Balkanijadi, mada će konkurencija biti izuzetno jaka. Za njegove dosadašnje rezultate sigurno da najviše zasluga ima njegov trener Elvir Krehmić, i sam nekada vrhunski skakač u vis, koji je na mitinzima pobjeđivao i velikog Javiera Sotomayora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi